سيد \"جلال الدين بصام\" گفت: اين فرش توسط هنرمندان نيشابوري در 9 قطعه و 3 کارگاه بزرگ در روستاهاي \"باغشن\"، \"يوسف آباد\" و \" اردوغشن\" بافته شد.
وي نام طرح بزرگترين فرش جهان را \"افشان ترنجدار\" اعلام کرد و گفت: 5 ترنج به قطرهاي 20، 7 و 14 با طراحي و رنگ آميزي طراحان و نقاشان واحد طرح و رنگ شرکت سهامي فرش ايران، باغي منحصر به فرد را بهوجود آورده است.
وي زمان آغاز بافت اين فرش را اسفند 84 اعلام کرد و گفت: 1200 بافنده اين فرش با آزمايشهاي مختلف از ميان بافندگان نيشابوري انتخاب شدند.
بصام درخصوص مواد اوليه اين فرش افزود: اين شرکت از مواد بسيار مرغوب مانند پشم سيرجان و نيوزلندي در بافت اين فرش استفاده کرده است.
مديرعامل شرکت سهامي فرش ايران يادآور شد: در بافت اين فرش 25 رنگ انتخاب شده که 5 رنگ شيميايي و 20 رنگ گياهي است.
وي ادامه داد: همچنين براي بافت اين فرش 38 تن الياف در کارگاههاي بافندگي به صورت نخ ريسيده و رنگرزي شد.
بصام مدت زمان بافت کامل اين فرش را حدود 16 ماه اعلام کرد و گفت: اين فرش با 2 ميليارد و 200 ميليون گره يکي از شاهکارهاي هنرمندان ايراني است که با نصب آن حيرت جهانيان برانگيخته خواهد شد.
وي گفت: پس از اتمام بافت، فرش به کرج برده شد تا هنرمندان کار پرداخت را روي آن انجام دهند و هماکنون اين کار نيز به پايان رسيده است.
به گفته وي، پس از رونمايي اين فرش در روز سهشنبه در مصلاي تهران اين فرش به کشور امارات فرستاده خواهد شد.
مدير عامل شرکت سهامي فرش ايران افزود: در زمان بافت اين فرش تمام هنرمندان و کارگاهها بيمه بودند و بيمه اين فرش تا آبان ماه سالجاري اعتبار دارد.
وي تاکيد کرد: حتي در زمان نصب اين فرش در مسجد امارات که حدود 90 روز به طول ميانجامد، بيمه آن ادامه دارد.
بصام يادآور شد: در زمان نصب اين فرش کارشناسان ايراني براي نظارت به کشور امارت سفر خواهند کرد.
M /113
انتهای پیام/